La colla de grallers i timbalers GRAdepaLLA, surt arrel d’uns quants joves de la Batllia que l’any 2000 formaven part d’una organització anomenada assemblea jove.

Aquesta organització, fins aleshores, ja tenia una tasca social i compromesa amb el poble, ja que era la que organitzava actes durant la festa major de Bellver, per exemple el famós “Korrequintos”, la festa alternativa o la baixada d’andròmines, entre d’altres.

La idea de començar a tocar la gralla va sortir com una activitat més impulsada pels membres d’aquesta assemblea, els quals es van encarregar de buscar professor i buscar el suport de l’ajuntament, per poder proporcionar classes a tots aquells que volguéssin aprendre a tocar la gralla o percussió, fossin o no del mateix municipi.

A dia d’avui som una associació sense ànim de lucre, consolidada com una entitat més del municipi de Bellver. La colla està formada per un grup de gent divers, de diferents edats i de diferents pobles.

Amenitzem festes amb format de cercavila en tot tipus d’actes culturals, per exemple trobades geganteres, fires tradicionals, carnaval, festes majors i corre-llengües, també correquintos, festes d’aniversari i fins i tot comiats de solter, de la Cerdanya i comarques veïnes.

Tenim un repertori molt ampli, format per cançons des de tipus xaranga fins a cançons pròpies de la cultura catalana, per exemple peces tradicionals del Pirineu o música de gegants, el qual ens permet ser un grup versàtil.

Contacte: gradepalla@outlook.es

També en podeu trobar i contactar via facebook